Vrouwelijke luitenant-kolonel Martine Dierckx op CD&V-lijst

Vrouwelijke luitenant-kolonel Martine Dierckx op CD&V-lijst

Martine Dierckx en Veli Yüksel Foto: if

Gent - De 51-jarige Martine Dierckx uit Gentbrugge komt op voor de gemeenteraadsverkiezingen op de CD&V-lijst. De luitenant-kolonel in het Belgisch leger staat op de 15de plaats. Zij is coördinator voor medische ondersteuning van de operaties van defensie. Ze verbleef drie jaar in Washngton en nam deel aan missies naar Kosovo en Afghanistan. Ze gelooft sterk dat diversiteit een troef is voor de stad. Ze denkt dat haar internationale contacten nuttig kunnen zijn om in te zetten voor de Gentse haven en economie alsook de werkgelegenheid..

Martine Diericxk doorliep de militaire school en kwam als 25-jarige in Gent wonen toen ze in de Leopoldskazerne een opleiding volgde. 'Mijn drie kinderen, nu twintigers, zijn hier geboren en getogen. Ze zijn echte Gentenaars', vertelt ze. Ze is blij dat ze in een bruisende stad als Gent kan wonen. Al is ze van mening dat het in Gentbrugge wat teruggevallen is en Gentbrugge de prijs betaalt voor het succes van Gent. In Gentbrugge was ze actief in het verenigingsleven, ze was altijd al CD&V''er, maar ze staat voor het eerst op een lijst. .

Afghanistan

In 1999-2000 was ze met het leger op missie in Kosovo. In 2010 en 2011 ondernam ze missies naar Afghanistan, meer bepaald rond het opzetten van medische projecten voor burgerdoeleinden. Ze verbleef drie jaar in Washington, waar ze adjunct-attaché voor defensie was.

Rechten en plichten

Lijsttrekker Veli Yüksel denkt dat haar doorzettingsvermogen, haar ervaring en expertise nuttig kunnen zijn voor de internationalisering van de stad, om van elke Gentenaar een wereldburger te maken. 'Ik heb ervaren dat diversiteit veel postieve kanten heeft, denk aan de American dream. Omgang met andere culturen kan een enorme verrijking zijn. Ik zie dat positief. Al is in het integratiedebat het rechten- en plichtenverhaal belangrijk. Een probleem in Gent is betaalbaar wonen. Ik hoor dat van mijn kinderen, die nog thuis wonen, maar stilaan de leeftijd naderen om zelfstandig te gaan wonen. Op die terreinen is er nog meer en beter te doen in Gent.'

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio