Charlotte Jolie haalt goud en zilver in Oordegem

Charlotte Jolie haalt goud en zilver in Oordegem

Charlotte Jolie haalde zowel zilver als goud in Oordegem. Hier staat ze als tweede na het hockeybalwerpen Foto: ® if

Zelzate - Afgelopen zondag ging in Oordegem de ‘halfoogst jeugdmedaillemeeting’ atletiek door, dit voor zowel benjamins, pupillen als miniemen. Enkele Zelzaatse meisjes, aangesloten bij atletiekclub AS Rieme, maakten een opvallend optreden, eentje wist zelfs het podium te halen, en dan nog twee maal.

Bij het hockeybalwerpen (voorloper van het speerwerpen) gooide de Zelzaatse Charlotte Jolie haar hockeybal 20,45 meter ver, wat goed was voor de zilveren medaille; samen met een meisje uit Lokeren en eentje uit Deinze mocht ze het podium beklimmen.

Met 23 meisjes startten ze aan het hoogspringen op een aanvangshoogte van 85 cm. Charlotte liet deze hoogte voor wat ze was en startte haar competitie pas op 95 cm. Na de sprong over 1,05 meter bleven nog drie meisjes over waaronder de provinciale kampioene. Alle drie gingen ze nadien over 1,10 meter, maar de Zelzaatse was de enige die hierin slaagde bij haar eerste poging. Nadien werd de lat op 1,15 meter gelegd. Alle drie faalden ze en zo mocht Charlotte, door haar perfecte sprong op 1,10 meter, het goud in ontvangst nemen. Eind juni sprong ze al haar persoonlijk record met 1m11.

Wie de atletiek(st)ers eens wil bezig zien kan nu zondag terecht in Oudenaarde, daar vindt het provinciaal kampioenschap aflossing plaats.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio