Kunstzomer Leiestreek steunt vzw Stortkinderen

Kortrijk - In samenspraak met een van de kunstenaars aan de kunstroute, Christien Dutoit, wordt een beeld van de kunstenares verkocht ten voordele van vzw Stortkinderen, voor meer opvang van straatkinderen in Cambodja (www.stortkinderen.be).

Tijdens een rondreis in Azïe bezochten twee Vlaamse reizigers in Cambodja de vuilnisbelt van Phnom Penh. De schrijnende toestanden op dit stort, met honderden straatkinderen die letterlijk proberen te overleven op een enorme berg afval, liet hen niet onberoerd. Samen met een Engelse cineaste produceerde ze de documentaire “Cambodia’s Dump Childeren”, waarin de kinderen van de vuilnisbelt Stung Meanchy wordt geschetst.
Vzw Stortkinderen werd opgericht in 2004, ten voordele van alle kinderen daar. Zij willen een kleinschalige organisatie zijn waarbij de fondsen integraal hun doel bereiken. De vzw weert elke onnodige werkkost.
Het beeld van Dutoit, waarop kan geboden worden, is te zien in galerij MEULEMAN, Universiteitslaan, 2 in Kortrijk, een van de locaties van de Kunstzomer Leiestreek. De opbrengst gaat integraal naar dit goede doel.

Info www.zomerkunstroute.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio