'Er moet nog gepraat worden over de OCMW-voorzitter'

Martin Acke wordt schepen

Martin Acke wordt schepen

Martin Acke wordt voorzitter van de gemeenteraad Foto: ® Koen Van Waesberghe

Zelzate - Na een nacht van onderhandelingen en feestvieren zijn de drie partijen eruit geraakt wie de (nieuwe) schepenen zullen worden. N-VA krijgt 'anderhalve' schepen, CD&V levert de voorzitter van het OCMW, 'maar daar zijn we nog niet uit wie dit wordt', aldus lijsttrekker Rik Laureys. Luc Verstraeten geeft zijn schepenambt door.

In totaal zijn er één burgemeester, vijf schepenen en één OCMW-voorzitter te verdelen. Frank Bruggeman (VLD-SD) heeft de sjerp, en zijn partijgenoten Marleen Maenhout, Kristof Stevelinck, Kurt Van Weynsberghe en Jan De Beule starten 2013 als schepenen. Voor N-VA wordt Martin Acke schepen én voorzitter van de gemeenteraad, de titel van OCMW-voorzitter gaat naar CD&V.

Twee opmerkingen:

  • Begin 2016 wordt Linda Vereecke (tweede plaats N-VA) de opvolger van Jan De Beule als schepen
  • Op de persconferentie werd gisteren gezegd dat Rik Laureys OCMW-voorzitter zou worden voor CD&V. Blijkbaar was dit te voorbarig want in de lijst van de voorkeurstemmen haalt Els Colpaert (partijgenote van Laureys) 28 stemmen meer dan haar kopman. 'En daar moet in onze partij nog een compromis over gevonden worden', aldus Laureys.

Het is geleden van 1933 dat een liberaal burgemeester was van Zelzate. Toen werd Camille Leyn opzij gezet door Jozef Chalmet. Volgens Leon Laureys, die zelf lang in de gemeeenteraad zat, heeft CD&V (of de vroegere CVP) nooit aan zet geweest in Zelzate

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio