Gemengde gevoelens rond bouwaanvraag naast camping Zeepark

De Panne - Het ene bouwproject dat op gemengde gevoelens werd onthaald (nieuwe surfclub) is nog niet volledig afgewerkt of er dient er zich alweer een ander aan. Dit keer staat een bouwaanvraag ter discussie die betrekking heeft op een stuk grond dat zit ingesloten tussen de camping Zeepark, het strand en het Canadezenplein. Telkens gaat het om de vraag of per se elk stukje strand of duin waar het wettelijk is toeglaten moet volgebouwd worden.

Ogenschijnlijk sluit de camping Zeepark naadloos aan bij het strand en het Canadezenplein maar dat is niet helemaal waar. Er is een beperkt stuk grond dat een andere eigenaar toebehoort en voor deze locatie is er nu een bouwaanvraag om vijf vakantiehuisjes op te richten met ondergrondse garages.  

Strict wettelijk lijken er op dit moment weinig elementen aanwezig om deze bouwaanvraag te weigeren. Het is echter wel zo dat de aanvraag regelrecht indruist tegen het Gemeentelijk Structuurplan welk echter niet bindend is en waar tot op heden geen wetgevend werk op gevolgd is. 

Meteen is de tegenstelling duidelijk. De voorstanders hopen erop dat het huidige schepencollege de bouwaanvraag nog goedkeurt binnen de huidige context. De tegenstanders zouden graag zien dat dit op de werktafel van de nieuwe bewindsploeg komt nadat het Gemeentelijk Structuurplan eerst een wetgevend vervolg heeft gekregen in de vorm van het Gemeentelijk Uitvoeringsplan.     

Mocht de bouwaanvraag die nu voorligt goedgekeurd worden dan is het niet geheel ondenkbeeldig dat in de toekomst een gelijkaardige bouwaanvraag zou volgen voor het gehele domein van camping Zeepark. Momenteel wordt deze in de winter helemaal ontruimd, geëgaliseeerd en aan de natuurelementen overgelaten tot de start van het nieuwe campeerseizoen. In dergelijk toekomstig scenario zou er een mogelijks een permanente aansluting komen tussen De Panne en St-desbald in de stijl van het vakantiedomein Duinendaele in Adinkerke en het is zeer de vraag of De Panne daarop zit te wachten.

Vanuit emotionele hoek wordt in deze discussie - niet geheel onterecht - soms ook verwezen naar het luxeproject Zilt dat momenteel wordt gerealiseerd op de grens met St- Idesbald. Dit heeft inderdaad een heel ander karakter dan het voormalige bungalowpark maar het grote verschil is dat het hier gaat om bouwgrond en niet om recreatiegebied.

Wordt ongetwijfeld vervolgd en misschien reeds nu dinsdag op de Gemeenteraad.

  

 

   

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio