Nieuwe winkel op Vliegtuiglaan is goed voor 65 banen

Sportketen Decathlon opent winkel in Gent, naast Weba

GENT - De internationale sportketen Decathlon opent midden 2014 een gloednieuwe vestiging naast meubelzaak Weba op de Vliegtuiglaan. Dat werd woensdag bekend gemaakt op een persconferentie. Weba stelt een gebouw ter beschikking en richt de winkel in. Daarmee ontstaat in het Noorden van Gent langs de Vliegtuiglaan een nieuwe commerciële kern. De nieuwe zaak is goed voor ongeveer 65 banen.

Decathlon is een Franse sportwinkelketen die is opgericht in 1976. Decathlon is een onderdeel van de in 2008 opgerichte Oxylane Group, die ook de huismerken van de keten produceert. De groep is wereldwijd actief en heeft in ons land 15 vestigingen, maar nog geen enkele vestiging in Oost-Vlaanderen.

Interbellumgebouw

Er was al lang sprake van de komst van Decathlon naar Gent. Weba wist de Franse groep te overhalen zich naast haar zaak op de Vliegtuiglaan te komen vestigen.'Wij kochten die oude fabriek, waar de Gentse Meubelhallen in hebben gezeten, ongeveer zeven jaar geleden. Het is een prachtig interbellumgebouw uit 1922. Het is intussen een beschermd gebouw', zegt woordvoerder Stefaan Couvreur.

Uitvoeringsplan

Toen Weba zijn eigen complex verbouwde tot een duurzaam gebouw met zonnepanelen, nieuwe isolatie en opvang van regenwater werd die oude fabriek gebruikt als tijdelijke buffer. Vandaag fungeert ze als magazijn en opslagruimte.Weba moest wachten op de goedkeuring van een nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan (Rup) dat de komst van dergelijke winkels toelaat om beslissingen te nemen. Pas in 2012 kàn het bedrijf op zoek gaan naar nieuwe partners.

Nieuwe ingang

Weba zal het oude fabrieksgebouw ombouwen tot een bruikbaar gebouw voor Decathlon. Er komt een voorgebouw met een nieuwe ingang. De investering bedraagt ongeveer zes miljoen euro. 'Meestal kiest Decathlon voor een klassiek loodsachtig winkelgebouw. Dit wordt de mooiste Decathlonvestiging', zegt Couvreur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio