Katrien Laporte wordt nieuwe directeur van Design museum Gent

Katrien Laporte wordt nieuwe directeur van Design museum Gent

Katrien Laporte Foto: if

Gent - Katrien Laporte wordt de nieuwe directeur van Design museum Gent; Zij was tot eind vorig jaar adviseur van de vorige schepen van Cultuur Lieven Decaluwe. Zij heeft een rijke ervaring in de culturele sector.

Ze begon haar loopbaan als assistent bij de Dienst voor Culturele zaken van de Stad Gent voor het project Architectuur als Buur, richtte het Time Festival op, was zakelijk leider van het theaterproductiehuis Victoria en programmadirecteur van Brugge 2002, culturele hoofdstad van Europa.
Ze was manager van de Vlaamse Opera in Gent, hoofd externe relaties van het stadstheater NTGent en adviseur voor de schepen van Cultuur, Toerisme en Feesten in de vorige bestuursperiode.

Katrien Laporte bekleedt een aantal belangrijke nationale en internationale strategische bestuursfuncties en was en is lid van diverse adviescommissies.
Ze stond in voor publicaties rond culturele topics en vertegenwoordigde culturele actoren en de Stad Gent in het Unesco Creative Cities netwerk en andere nationale en internationale fora, congressen en festivals.
In het Design museum Gent zal zij instaan voor het uittekenen en implementeren van het beleid en is de eindverantwoordelijke voor de werking van het museum. Zij wordt ook verantwoordelijk voor de nationale en internationale profilering en vertegenwoordigt het museum in verschillende overlegorganen, stuur- en werkgroepen.

Katrien Laporte neemt de fakkel over van museumdirecteur Lieven Daenens die jarenlang het Design museum Gent met heel veel enthousiasme en toewijding leidde. Onder zijn gedreven leiding focuste het museum zich op twintigste-eeuwse en hedendaagse vormgeving en verwierf daarmee nationale en internationale waardering. Onder het directeurschap van Lieven Daenens is het museum dan ook uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de internationale museumwereld en designsector.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio