Op belegde broodjes en broodbuffetten voor stadsdiensten

Stad Gent schrapt tonijn officieel van het menu

Stad Gent schrapt tonijn officieel van het menu

Een button voor tonijnvrije stad Foto: if

GENT - Stad Gent zal in een officieel besluit vastleggen dat er op broodjes en in broodbuffetten voor diverse stadsdiensten door de stad aangeboden geen tonijn meer wordt geserveerd.

Dat zei Martine De Regge (SP.A), schepen van Personeel. Ze antwoordde op een vraag van gemeenteraadslid Steven Vromman (Groen) die wees op het bedreigde tonijnbestand en vroeg of Gent een tonijnvrije stad kan worden zoals er al steden, bedrijven en universiteiten zijn.

De Regge wees erop dat de stad al in raamcontracten voor broodjes en catering een aantal criteria over duurzaamheid heeft opgenomen en dat er rekening gehouden wordt met de gegevens van de viswijzer. 'Vanaf nu zal ook worden vermeld dat de leveranciers  tonijn moeten weren', zei De Regge. 

Vromman wil dat de stad de lijn nog doortrekt naar diverse feestelijkheden en personeelsrestaurants. 'Het is dramatisch gesteld met de tonijnbestanden. Vijf van de acht oorten zullen binnen de zeven jaar volledig uitgestorven zijn. Aangezien er voldoende duurzame alternatieven zijn hoeft deze maatregel geen enkele impact te hebben op de smaak of de keuzevrijheid. Gezien de prijs van tonijn kan dit ook een budgetvriendelijke maatregel zijn', zegt Vromman.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio