DAG VAN DE EGEMSE GEMEENSCHAP

Gisèle Gardeyn-Debever elfde laureaat Egemse verdienste

Gisèle Gardeyn-Debever  elfde laureaat Egemse  verdienste

Foto: KVE

Pittem - De Dag van de Egemse Gemeeschap was aan haar 20ste editie toe. Dit jaar werd Gisèle Gardeyn-Debever verkozen als elfde laureaat omwille van haar belangeloze en intense inzet van meerdere, niet enkel Egemse verenigingen. Ook heeft Gisèle een rijk gevulde carrière als politicus achter de rug, ze zetelde in het federaal en het Vlaams parlement, de Provincie en de gemeenteraad.

Veel belangstelling voor deze feestelijke editie van de Dag van de Egemse Gemeenschap. De Egemse Raad voor Cultuurbeleid koos dit jaar Gisèle Gardeyn-Debever als laureaat Egemse verdienste 2013. Om het beeld te schetsen van deze laureate ben je een tijde zoet, tot heden kan je al een biograaf over haar neerpennen, wie weet, in de toekomst komt die er nog. Ze is op alle domeinen thuis, gewestleidster BJB , KLJ , voorzitster KVLV , actief in schoolbestuur en schoolraad, lid Kerkraad , Gorikvrienden , Grote Prijs Jean-Pierre Monseré , vzw Triangulo ten voordele van de Egemse missionaris Freddy De Geytere, Vriendenkring Bloedgevers Pittem-Egem en stimulerende kracht bij Mantelzorg , een kleine opsomming waar deze polyvalente en functionele dame actief is of was.


Ook heeft ze een politieke carrière van 38 jaar achter de rug liggen, het begon in 1974 waar ze haar eerste stappen zette. Ondermeer heeft ze gezeteld in de Gemeente-, Provincieraad, Federaal en Vlaams parlement , vorig jaar nam ze afscheid van de politiek .In die periode heeft ze goede en kwade momenten gehad, maar haar vrienden en vijanden bleven haar altijd aanspreken bij haar voornaam ‘Gisèle’.


De vorige Laureate Egemse Verdienste vat het krachtig als volgt samen: "Haar eindeloze inzet verdient deze benoeming tot Laureaat van de Egemse gemeenschap 2013!"

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio