Kruibeke komt gevaarlijk dichterbij in de strijd voor eindronde

KVV doet zichzelf de das om in derde topper op rij

KVV doet zichzelf de das om in derde topper op rij

Kevin Druwé scoorde zijn zesde seizoenstreffer Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - KVV Zelzate heeft het zichzelf moeilijk gemaakt in de strijd voor de derde periode. In de eerste helft kwam het nochtans op voorsprong maar door een dubbele bezoekende wissel en een onzeker acterende achterhoede stelden de bezoekers orde op zaken. Door de winst van Kruibeke tegen Lovendegem en het KVV-verlies naderen de Waaslanders tot op twee punten in de algemene stand, leider Petegem blijft ook aan kop in de derde periode.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Laurence Tronckoe, Jeroen Van Damme, Joachim Hebberecht, Monday Omo (77’ Patrice Engelschenschilt), Joren Hebberecht, Tommy Jacobs, Sam Van Moorhem, Niek van Sprundel, Arne De Smet en Kevin Druwé
KFC Jong Lede: Bart Meulewaeter, Koen Tackaert, Tomas Spotbeen, Ken Wellens, Tommy De Kegel (36’ Koen Schockaert), Klaas Van den Bossche, Robin Praet, Thibaut Corvilain, Tim De Schepper (36’ Bracht Cnockaert), Glenn Melckebeeck (90+3’ Sibren Mertens) en Devin De Smet
Doelpunten: 16’ Druwé 1-0, 38’ Praet 1-1, 54’ Schockaert (strafschop) 1-2 en 67’ Cnockaert 1-3
Gele kaarten: Praet, Tackaert en Tronckoe
Scheidsrechter: Verstraeten
Assistenten: De Smet en De Sadeleer

De studieronde duurde precies één kwartier, Druwé verlengde toen een voorzet van van Sprundel achter Meulewaeter. Net voor het halfuur kopte De Smet een hoekschop van Melckebeeck over. Net voor rusten was De Vleesschauwer te haastig bij het uitwerpen, de bal belandde via de rug van Monday in de voeten van Praet die, via de voet van Van Damme, in de rechterbenedenhoek knalde. Scheidsrechter Verstraeten vergat een strafschop te fluiten na een zuivere trekfout op kapitein Hebberecht. Net voor rusten vonden zowel van Sprundel als Jacobs Meulewaeter op hun weg, een vrije trap van Van Damme ging over.

Na de rust mikte van Sprundel van Druwé over het doel, aan de overzijde moest Van Damme, na slecht wegwerken van De Vleesschauwer, in de fout gaan; de logische strafschop werd omgezet door Schockaert. KVV probeerde de bakens te verzetten, een schot van Jacobs ging over, een kopbal van Joren Hebberecht deed hetzelfde, op de counter mocht Cnockaert, op assist van Schockaert, de eindcijfers vastleggen. Een schot van de ingevallen Engelschenschilt en een kopbal van Van Damme gingen nog naast, een poging in de korte hoek van Tronckoe werd gepareerd door Meulewaeter.

Kruibeke-Zelzate op volgende speeldag

De andere uitslagen: Petegem-Merelbeke 5-1, Kruibeke-Lovendegem 3-0, Eine-Lochristi 3-1, Laarne/Kalken-Lebbeke 2-0, Melsele-Maldegem 1-3, Ninove-Appelterre 0-0 en Ursel-Dikkelvenne 2-0.

Petegem heeft als leider nu 68 punten, Lede wipt terug naar de tweede plaats met 53 punten, Ninove en Lovendegem hebben er 51, KVV 46 en Kruibeke 44.

Op de zevende plaats staan Eine en Laarne/Kalken met 37 punten, Melsele heeft er 33 en Appelterre 31. Ursel en Maldegem hebben 30 punten, Lebbeke en Dikkelvenne 29, Merelbeke 23 en het veroordeelde Lochristi 13.

In de derde periode heeft Petegem als leider 19 punten. Kruibeke volgt op één punt, Lovendegem op vier punten, Lede en Laarne/Kalken op zes punten, KVV en Maldegem op zeven punten en het trio Melsele/Ursel/Appelterre op negen punten.

Eine volgt als elfde met negen punten, Ninove als twaalfde met zeven punten, Dikkelvenne en Lebbeke hebben zes punten, Merelbeke heeft er drie en Lochristi blijft puntenloos laatste.

Binnen twee weken volgt de 28ste speeldag met Kruibeke-KVV als vierde topper op rij voor de groen/witten. Verder zijn er Dikkelvenne-Petegem, Appelterre-Lede, Lovendegem-Ursel, Lochristi-Ninove, Maldegem-Laarne/Kalken, Lebbeke-Eine en Merelbeke-Melsele.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio