Pittem ontvangt delegatie Zustergemeente La Meyze.

Pittem - Met het verlengde weekend van 1 mei was er een 28 koppige delegatie te gast in de Verbiestgemeente. Ze kregen onderdak bij 12 gastgezinnen en het jumelagecomité zorgde voor een rijk gevuld programma met diverse uitstappen in de regio en in de gemeente.

Op donderdag 1 mei  s ’morgens kwam de bus aan uit La Meyze. Ze werden ontvangen in de Fontein en werd voor de franse vrienden een gezamenlijk ontbijt aangeboden, daar werd er ook kennisgemaakt met de diverse gastgezinnen. In de namiddag was er een sneukelwandeltocht doorheen het Pittemse Landschap met diverse streekspecialiteiten.

Vrijdag was er een dag uitstap met als thema ‘In Vlaamse Velden 1914-1918. Men ging naar het Memorial Museum in Passendaele waar een Pittemse gids Francis Devlaminck de rondleiding verzorgde, ook werd er een bezoek gebracht aan Brouwerij St.Bernardus en De Oude kaasmakerij .

Zaterdag was er een vrije voormiddag en in de namiddag was er een bezoek aan de Pittemse champignonbedrijf Districhamp en DV Foods in Meulebeke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio