Eindrondewedstrijden eindigen op gelijkspel

KVV blijft kans maken op promotie

Zelzate - In de eerste heenwedstrijd in de strijd voor promotie naar bevordering heeft KVV Zelzate thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Jong Lede. In de andere testwedstrijd bleef het 0-0. Volgende week volgen de terugwedstrijden.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Joachim Hebberecht, Jeroen Van Damme, Joren Hebberecht, Monday Omo, Sven Ingels (88' Pieter De Brabander), Laurence Tronckoe (86' Delfio De Mol), Sam Van Moorhem (82' Patrice Engelschenschilt), Niek van Sprundel, Tommy Jacobs en Kevin Druwé
Jong Lede: Bart Meulewater, Koen Tackaert, Tomas Spotbeen, Ken Wellens, Tommy De Kegel (8’ Devin De Smet), Klaas Van den Bossche, Robin Praet (81’ Tim De Schepper), Thiba Corvilain, Tomas Zwart, Koen Schockaert (71’ Brecht Cnockaert) en Glenn Melckebeek.
Doelpunten: 41’ Zwart 0-1, 44’ Van Moorhem 1-1, 61 van Sprundel 2-1 en 79’ Cnockaert 2-2
Gele kaarten: Spotbeen en Joren Hebberecht
Scheidsrechter: Heirbaut
Assistenten: Demesmaeker en Vangenende

De wedstrijd startte gelijkopgaand al bleek KVV iets sterker na het vroege uitvallen van De Kegel na een onschuldig duel. Op het kwartier ging een vrije trap voor de thuisploeg over, aan de overzijde moest kapitein Joren Hebberecht alle zeilen bijzetten. De thuisploeg kwam onder druk zonder noemenswaardige kansen, het was integendeel Tronckoe die na een persoonlijke actie voorlangs besloot. Een poging van Zwart werd gepareerd door de Vleesschauwer en een kopbal voor de bezoekers ging over. Na balverlies op het middenveld werd Zwart alleen afgezonderd voor de thuisgoalie en werkte perfect af.  Vier minuten later werkte Van Moorhem een rebound af, 1-1 met de rust.

Iets over het uur haalde Druwé de achterlijn, zijn bal achteruit werd door van Sprundel binnengewerkt. Aan de overzijde werden verschillende pogingen van Schockaert onschadelijk gemaakt door Van Damme. Toen een vrije trap verkeerd werd ingeschat door De Vleesschauwer was het een koud kunstje voor Cnockaert om de gelijkmaker aan te tekenen. Tien minuten voor het einde ging een bezoekende poging over de lat.

In de andere wedstrijd tussen Ninove en Lovendegem bleef de beginscore tot het eind op het bord. Volgende week volgen de terugwedstrijden: om 15.00 uur moet KVV naar Lede, op zaterdagavond is er Lovendegem-Ninove.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio