It’s a rule thing

It’s a rule thing

Walter Wauters Foto: rr

Wij delen met Kim Clijsters een absolute voorkeur voor de US Open. Kim is wild van de Amerikaanse hardcourt en hun aanleg voor show. Wij van hun happy hour. Net als in Australië worden er ook hier gratis geestesverruimende drankjes aan het journaille verstrekt. Alleen, door het uurverschil, ligt het tijdstip hier veel gunstiger: net na de Europese deadline, ideaal om de batterijen op te laden voor de avondsessie. Soms zijn onze batterijen zo hard opgeladen dat we de avondsessie niet meer halen, maar dan helpt netwerken.

Door de jaren heen hebben we de happy hour wel zien euh... verwateren. Van een somptueus buffet met een ongebreideld gamma aan dranken tot enkel wijn, een cocktail van het huis en bier. Ook de duur werd ingekort. Van twee weken over tien dagen tot één week. Sinds woensdag is ook onze US Open begonnen.

Het maximumvolume van het order werd ook teruggesnoeid. Gratis bier, men kan zich voorstellen dat dat voor files zorgt waarbij vergeleken de E40 ter hoogte van Bertem niks is. Maar een Belg heeft aanleg voor oplossingen en compromissen: er werd een beurtrol uitgewerkt onder de collega’s om de filetijd te beperken en de continuïteit van de bevoorrading te verzekeren. Maar vorig jaar werd de regel ingevoerd: nog slechts twee drankjes per persoon per keer. En dit jaar werd het regime nog verstrengd: één drankje per keer. Maar toen we de ober twee biertjes vroegen, boog die zich naar ons oor, zodat zijn collega’s het niet zouden horen, en fluisterde: ‘Ga naar het einde van de tafel, ik zal je daar het tweede geven. It’s a rule thing.’ We love America.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden