Die lichtgeraaktheid zal toenemen zolang het roesmiddel bij uitstek, de titel, uitblijft

Spreekverbod

Koen Van Uytvange Foto: rr

Dat u vandaag geen enkel interview leest met een speler van Club Brugge, heeft een reden. Vrijdagochtend, een uurtje voor het vertrek in Valencia, werd aangekondigd dat de voltallige Brugse spelersgroep spreekverbod had. De vraag naar het waarom werd aanvankelijk nors afgeblokt met een nors ‘alles is al geschreven’, twee uur later moest de woordvoerder komen vertellen dat een herhaling van het worstcasescenario van vorig seizoen moest worden vermeden.

Ja, op 8 mei van dit jaar werd Club in Gent gekleineerd. Dat Stijnen en Geraerts in de dagen voordien enkele (goed bedoelde) uitspraken deden die als een rode lap werkten voor de Buffalo’s, heette achteraf een reden voor de afgang in Gent. Maar dat Club zich daarom wentelt in stilzwijgen? Misschien is het eerder omdat die demonische media blauw-zwart niet door een roze bril willen zien - wat een lelijke kleur krijg je dan - en dus de elleboog van Vargas niet onder de mat vegen of aangeven dat de hardleerse Blondel nog maar eens ontsnapte aan een gepeperde ziekenhuisfactuur. Diezelfde Blondel overigens die zich sinds zijn rode kaart op 14 maart met de nek laat aanzien door journalisten.

Die vorm van lichtgeraaktheid sluimert al langer aan de Olympialaan en zal toenemen zolang het roesmiddel bij uitstek, de titel, uitblijft. Dat uitgerekend nu in de nakende crisissfeer AA Gent, de rivaal in opkomst, op bezoek komt, doet de spanningsmeters rood uitslaan. Een echte topclub laat zich niet op de tenen trappen. Zondagmiddag moet blijken wie die status kan torsen. Door strijdvaardig voor de winst te gaan én achteraf niet met een eierschaal op het hoofd te staan zeuren als het tegenzit.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.