Flierefluiters op expeditie voor de natuur

Flierefluiters op expeditie voor de natuur

Foto: Leo Brouwers

Westerlo - Op 25 en 26 juni nemen 50 teams deel aan Expeditie Natuurpunt, een tweedaagse trektocht doorheen de Vlaamse wildernis t.v.v. een natuurproject naar keuze. Joke, Tom, Eline en Stijn uit Westerlo willen hiermee geld inzamelen voor natuurgebied Rothoek-Kwarekken.

Onder de naam ‘de Westelse Flierefluiters’ nemen deze vier Westelse vrienden deel aan deze uitdaging van Natuurpunt. 66 km wandelen op 2 dagen en minstens 1500 euro inzamelen is hun doelstelling. Dit bedrag willen ze integraal aan Natuurpunt Westerlo schenken voor de aankoop van gronden ter vergroting van het natuurgebied Rothoek-Kwarekken, tussen het kasteel de Merode en de Snepkensbrug, en de uitbreiding van het educatieve en recreatieve aanbod.

“Onze drijfredenen om aan deze expeditie deel te nemen zijn verschillend”, vertelt Joke Mariën. “Als voornaamste argument kunnen we wel aanhalen dat we - als inwoners van - ons nauw verbonden voelen met Westerlo. Zo vinden we het bijvoorbeeld alle vier heel fijn om in een groene gemeente te wonen waarbij het natuurgebied op een steenworp van onze woonplaatsen ligt. Het is algemeen geweten dat het beheren en onderhouden van lokale natuurgebieden geen evidentie is aangezien dit sterk afhankelijk is van subsidies en giften."

Je kan het team sponsoren via de online schenkknop op hun teampagina  (http://expeditienatuurpunt.be/project/1614/overview).  Belangrijk om te weten is dat men vanaf 40 euro een fiscaal attest ontvangt van Natuurpunt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio