Eén op de drie volwassenen met diabetes is zich hier niet van bewust.  Bij hen is de diagnose nog niet gesteld. Wereld Diabetes Dag is hét moment om hier extra aandacht aan te schenken. Daarom bemannen leden van het LMN Zuiderkempen op verschillende regionale markten een stand.  Hier kunnen voorbijgangers snel en efficiënt hun risico op diabetes laten meten. Dit gebeurt aan de hand van de FINDRISC-test, een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst.  Op basis van de score krijgt de persoon bijvoorbeeld tips om meer aan lichaamsbeweging te doen of het advies om de huisarts te consulteren.  Aan de stand kunnen voorbijgangers ook terecht met al hun vragen over diabetes en een gezonde levensstijl.

Het aantal mensen met diabetes is de afgelopen decennia meer dan verdubbeld. Vandaag lijdt 1 op 12 Belgen aan diabetes en zit 1 op de 4 in de risicogroep om diabetes type 2 te ontwikkelen.  Als je in de risicogroep zit, kan je diabetes nog voorkomen door bepaalde zaken in je leven aan te passen. 

Je kan de test nog doen op vrijdag 17 november in Herentals (8-12u), zaterdag 18 november in Geel (8-13u) en dinsdag 21 november in Mol (8-12u).  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio