Sam Gevers maakt muziek voor musicals Zoo of Life en Rubens

Sam Gevers maakt muziek voor musicals Zoo of Life en Rubens

Foto: RR

Westerlo - Het belooft een topjaar te worden voor componist Sam Gevers. De komende maanden staan volledig in het teken van twee belangrijke projecten die nauw verbonden zijn met zijn thuisstad Antwerpen. In april viert de ZOO Antwerpen zijn 175-jarig bestaan met de musical "Zoo of Life". Tijdens de zomer van 2018, tevens Barokjaar in 't Stad, is het de beurt aan de musical "Rubens" in het kasteel van Westerlo. Gevers componeert de muziek voor beide projecten onder regie van Luc Stevens.

ZOO Antwerpen pakt groots uit voor zijn 175e verjaardag met het musicalspektakel "Zoo of Life", vertolkt door o.a. Jelle Cleymans, Tinne Oltmans en honderden vrijwilligers in de Elisabethzaal. Sam Gevers, die ondanks zijn jonge leeftijd al 7 musicals componeerde, werkt de muziek van het spektakel uit. "Door de juiste muziekregisters open te trekken, probeer ik de unieke verbondenheid tussen mens en dier en de bijzondere verhaallijnen van verzorgers, dieren en bezoekers diepgang te geven en kracht bij te zetten."

Ideale mix tussen Kempen en 't Stad
Ook "Historalia" kiest voor een Antwerpse klepper in 2018. Het productiehuis van prins Simon de Merode wijdt immers een musical aan Pieter Paul Rubens tijdens het Barokjaar. Het veelbewogen leven van de kunstenaar, vertolkt door Jan Schepens, krijgt vorm tegen de achtergrond van het feeërieke kasteel in Westerlo. Sam Gevers, die opgroeide in Geel, ziet het project als de ideale mix tussen de Kempen en 't Stad. "Het werk van de Antwerpse meester is zo krachtig dat de inspiratie niet ver te zoeken valt. Ik probeer zijn virtuositeit tot leven te brengen door muziek die de mensen raakt. Als uitgeweken Kempenaar is het een fantastische kans om te kunnen werken aan deze Antwerpse projecten bij uitstek."

Niet zijn proefstuk
Twee keer 2 uur muziek creëren op 1 jaar tijd is een waar huzarenstuk. Sam Gevers is dan ook niet aan zijn proefstuk toe. Hij startte zijn carrière als componist van stadsmusicals in Geel en Mol. Nadien componeerde hij de muziek van de Historalia spektakels "Marie-Antoinette" (vertolkt door Ann van den Broeck) en Albert I (Lucas van Den Eynde). Gevers (10-11-1985) studeerde slagwerk en directie aan het Conservatorium van Antwerpen, waar hij momenteel ook werkzaam is als gastdocent. Hij is actief als muzikant bij de Koninklijke  Muziekkapel van de Belgische Marine en in zijn eigen slagwerktrio "Percussive". Als auteur is hij verbonden aan uitgeverij Metropolis en Van In. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio