Leerlingen Tongelsbos maken brug over vijver

Leerlingen Tongelsbos maken brug over vijver

Foto: RR

Westerlo - Gisteren werd op BuSO Tongelsbos, school voor buitengewoon onderwijs te Westerlo, een zelfgemaakte brug over de nieuwe vijver gelegd. De vijver werd aangelegd om de leerlingen van plant, dier en milieu de kans te bieden om aan biotoopstudie te doen binnen de gemeente Westerlo.

“De brug is in de houtafdeling van opleidingsvorm 3 gemaakt en paste juist in het werkhuis”, vertelt Kevin Paesmans. “Ook het naar buiten voeren van de brug was een heel werk. Ze paste maar nipt door de poort van het werkhuis. Na een kort traject naar de andere kant van het schooldomein kon ze ter plaatse geschoven worden. Toen ze bijna op zijn plaats lag leek het even mis te gaan omdat enkele wielen die de brug ondersteunden in de grond wegzakten. Maar met wat extra hulp lag de brug als snel op zijn plaats.”

De brug is uit een speciale tropische houdsoort vervaardigd en zeer zorgvuldig afgewerkt.  Ze werd geplaatst over een nieuwe vijver die vooral voor de afdeling dierenzorg in opleidingsvorm 4 dienst zal doen als biotoop onderzoekscentrum. Dit is een afdeling die nog in volle uitbouw is en waar vorig jaar nog een nieuwbouw voor opengegaan is. “De bedoeling is dat de vijver diertjes uit de buurt aantrekt en dat onze leerlingen zo kunnen zien hoe de biotopen in de omgeving van Westerlo evolueren. Dit alles kadert ook in een groter project van “pimp je speelplaats” waar we onze jongeren de kans willen geven hun pauzes te spenderen in een groenere omgeving dan een betonnen speelplaats.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio