David Steel, één van de sterren op de Clash of the Titans

David Steel, één van de sterren op de Clash of the Titans

Foto: Leo Brouwers

Westerlo - De 26-jarige Davy van Wesemael uit Herselt is één van de nieuwe gezichten bij de Pro Wrestling Allstars. Zijn worstelnaam is David Steel, een naam die werd bedacht door zijn collega’s van DAF-trucks.

Op zondag 4 april is hij één van de sterren op de Clash of the Titans in de grote zaal van fitnesscentrum Heracles in Westerlo.

In België beoefenen er slechts een twintigtal mensen deze entertainment sport. In Amerika is het al jaren een echte hype. Davy begon 2,5 jaar geleden te trainen voor deze sport. Wekelijks doet hij vijf dagen aan krachttraining en daarnaast wordt er nog geoefend bij de Flemisch Wrestling Force.

'Het hoofddoel van deze sport is het publiek entertainen', zegt David. 'Vele mensen denken dat het allemaal fake is, maar dat is niet zo. In het begin toen ik begon te trainen moest ik voor, tijdens en na de training een Brufen innemen om de pijn te kunnen harden. Er is veel show bij, maar de slagen en grepen zijn geen fake. Er zijn beperkingen, maar als de scheidsrechter het niet ziet kan er veel. Mijn grote droom is om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken, maar dat is praktisch niet mogelijk met een gezin. Met mijn vrouw heb ik echter afgesproken dat, als ik de kans krijg om het in Amerika waar te maken, we er ook voor gaan.'

Op zondag 4 april organiseren de Flemisch Wrestling Force en Heracles ‘the Clash of the Titans’ in de grote zaal van Heracles. Enkele bekende namen op de affiche zijn Jack Demento, Silver Bullet, Rob Raw, Joe E. Legend (VSA), Stixx (GB), …

Aanvang 18 uur. Einde 21 uur.
Kaarten kosten 5 euro in voorverkoop en zijn verkrijgbaar in fitness Heracles.
Info : Flemisch Wrestling Force

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio