E313: Beschadigde brug heeft nieuwe liggers

Meerhout - Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft dit weekend met succes de nieuwe liggers geplaatst op de aangereden brug in Liessel (Geel). De werkzaamheden verliepen vlot en daarom kon de snelweg zaterdag om 21.30 uur opnieuw open.

Om de liggers te plaatsen, werd de E313 immers afgesloten in de richting van Hasselt. Het doorgaande verkeer moest aan afrit Geel-West de snelweg verlaten en geraakte via de Janssens-Pharmaceuticalaan tot de oprit Geel-Oost.

 

De plaatsing van de liggers gebeurde dit weekend. De liggers zijn de horizontale draagelementen van de brug. Ook bouwde de aannemer nog een tussenvloer. Die zal de komende maanden – tijdens de verdere afwerking – dienst doen als veiligheidsbuffer, zodat er geen brokstukken op het wegdek belanden. Ook het wegdek onder de brug kwam dit weekend aan bod. Dat raakte immers zelf ook erg aangetast na de aanrijding van vorig jaar. De aannemer legde een nieuwe toplaag en bracht de noodzakelijke markeringen aan. De volgende maanden gebeurt de verdere aankleding van de brug. Vanaf juni kan het verkeer dan opnieuw gebruikmaken van de brug.

Een overzicht van de fasering en een schematische voorstelling van de verkeerssituatie en de fasering vindt u op www.wegenenverkeer.be/E313.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio