Hakseldagen

Meerhout - Het gemeentebestuur van Meerhout organiseert tweemaal per jaar een actie voor het hakselen van snoeihout, waarbij de Meerhoutenaren hun snoeihout gratis naar het containerpark langs de Kiezel kunnen brengen.

Op het containerpark betaal je in normale omstandigheden 7,5 eurocent per kilogram voor het afleveren van snoeihout. Het gemeentebestuur biedt hiervoor een goedkoper alternatief aan in de vorm van hakseldagen, die tweemaal per jaar georganiseerd worden in april en november.

Voorwaarden
- Het snoeihout mag enkel afkomstig zijn van particuliere tuinen in Meerhout
- De dikte van de takken mag maximum 10 centimeter bedragen
- Stronken zijn niet toegelaten
- Geen groenafval zoals klimop, siergrassen, niet-houtachtig haagscheersel van coniferen of haagscheersel met bladeren, afval afkomstig uit de groententuin, ...

Elke inwoner van Meerhout die snoeihout aanlevert kan gratis eenzelfde hoeveelheid gehakseld hout meenemen gedurende dezelfde periode. Wordt er meer gemengd gehakseld snoeihout meegenomen dan er snoeihout werd aangeleverd, dan zal voor het extra gewicht 18 euro per ton moeten betaald worden.

Je kan voor deze hakseldagen terecht tijdens de openingsuren van het containerpark. De precieze periode verschijnt in het gemeentelijk informatieblad en op de website van de gemeente Meerhout.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio