18 440 euro voor To Walk Again

18 440 euro voor To Walk Again

Foto: Leo Brouwers

Westerlo - FitClass To Walk Again, het grote beweegevenement dat plaatsvond op 1, 2 en 3 juni, heeft 18.440 euro opgebracht voor het goede doel.

Met enige fierheid overhandigde Luc Van Lierde, boegbeeld van FitClass, de cheque aan Johan Cremery, verantwoordelijke fondsenwerving en sponsoring, van To Walk Again vzw. De overhandiging van de cheque vond plaats op donderdag 28 juni in het Sporta-centrum te Tongerlo.

Run To Walk Again – de allereerste estafetteloop voor gemengde teams van lopers en een handbiker - komt op kruissnelheid. De eerste editie vindt plaats op 14 en 15 september 2012. Het startschot wordt gegeven in Wuustwezel, de woonplaats van stichter Marc Herremans. Het parcours loopt via Vlaamse revalidatiecentra en scholen buitengewoon onderwijs om te eindigen op het Sporta-centrum in Tongerlo.

Een BV-team, bestaande uit Joeri Jansen, Joël Smets, Natalia, Erika Van Tielen, Barbara Dex, Gène Bervoets, Marieke Vervoort, Serge Van Autreve en Kris Van Dijck zal 337,56 km of acht marathons afleggen.

Tot op vandaag zijn 42 teams aangemeld en tien officieel ingeschreven maar To Walk Again hoopt op veel meer. Teams kunnen zich nog tot en met 30 augustus 2012 inschrijven via info@runtowalkagain.be.  Meer informatie is terug te vinden op de website www.runtowalkagain.be

Nieuwigheid
• Elk team mag voortaan 20 mensen inschrijven met een maximum van 15 personen voor het sportieve gedeelte. Lopers mogen elkaar zonder beperking afwisselen. Ook het handbikegedeelte kan voortaan door verschillende sportievelingen (met of zonder beperking) worden afgelegd.
• Er is nog steeds de mogelijkheid om een handbiker te “adopteren” voor teams zonder handbiker zodat die het handbikegedeelte voor zijn of haar rekening neemt. Het volstaat om hiervoor een mail te sturen naar info@runtowalkagain.be
• Lopers zonder team die toch willen deelnemen, kunnen zich ook aanmelden via info@runtowalkagain.be
• De handbikes zijn speciaal aangekocht voor deze estafetteloop en worden nadien ingeschakeld binnen de volledige werking van To Walk Again. Zo zullen ze dienst doen tijdens initiatiemomenten, op fondsenwervingsacties, tijdens vakantiekampen en bij aangesloten fitnesscentra.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio