Jeugdfanfare VOY verovert brons in Oostenrijk

Jeugdfanfare VOY verovert brons in Oostenrijk

Foto: Leo Brouwers

Westerlo - Het jeugdfanfareorkest Voices of Youth (VOY) behaalde een bronzen medaille tijdens de Mid Europe-wedstrijd voor blaasorkesten in het Oostenrijkse Schladming. In een internationaal deelnemersveld moesten zij enkel een orkest uit Polen en de winnaars uit Japan laten voor gaan.

Voices of Youth is een 60-koppig fanfareorkest waarin jongeren van fanfares uit Schoonbroek, Olen, Westerlo, Schriek, Tisselt en Kappelen-op-den-Bos spelen. De fanfares bundelen de krachten om hun jonge muzikanten een extra te bieden. VOY organiseert jaarlijks een muziekkamp in Malle en ging dit jaar voor het eerst internationaal met een deelname aan Mid Europe, een wedstrijd voor jeugdorkesten met orkesten uit de hele wereld. VOY was er de enige vertegenwoordiger van ons land.

VOY oogstte veel lof bij het Oostenrijkse publiek met enkele openluchtconcerten en nam ook deel aan de wedstrijd. Na een uitstekende vertolking waren de muzikanten erg tevreden over hun prestatie. De vreugde kon niet op toen de jury bekend maakte dat VOY niet alleen winnaar was in z’n categorie, maar met 84% de derde hoogste score had behaald van alle deelnemers.

Het brons was de aanleiding voor een stevige party en een innige verbroedering met de Japanners. De VOY’ers zijn ondertussen terug in België met uitnodigingen voor Tsjechië en Slovakije op zak.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio