Oevelse wielertoeristen organiseren kunstveiling

Oevelse wielertoeristen organiseren kunstveiling

De Oevelse Wielervrienden met enkele kunstwerken die gaan geveild worden. Foto: Leo Brouwers

Westerlo - De Oevelse Wielertoeristen nemen deel aan de 1000 km van Kom op Tegen Kanker. Op zaterdag 29 maart organiseren zij hiervoor een kunstveiling in zaal Marathon van het Sportacentrum.

De Oevelse WielerVrienden (OWV) fietsen in 2014 voor de eerste keer mee in de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Als eerste actie om de 5000 euro startgeld bijeen te zamelen, organiseren zij op zaterdag 29 maart een veiling 'Schatten op zolder'. Dit wordt gecombineerd met een kaas- en wijnavond. De veiling gaat door om 20 uur in zaal Marathon op het sportacentrum in Tongerlo. Op zondag 6 april kijken zij in het zaaltje van café Dobbeldoes op een groot scherm naar de Ronde van Vlaanderen en verkopen zij vers bereide pizza's die op 26 april worden geleverd. Op 29 mei rijden ze in groep van Oevel naar Landen en terug en gaan ze supporteren voor hun collega's.

'OWV werd in 1989 opgericht', vertelt Luc Helsen. 'Het doel is te fietsen in een niet competitieve sfeer met een minimum aan regels maar met een persoonlijk engagement van elk van de leden om deze afspraken na te komen. We tellen een zestigtal leden en fietsen zowel op zaterdag als zondag. Dit jaar nemen we voor de eerste keer deel aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Eén van onze leden is geconfronteerd geweest met kanker en dat heeft bij velen onder ons iets losgeweekt. Vandaar onze actieve deelname aan deze actie van Kom op tegen Kanker.' Aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker wordt deelgenomen met teams van acht personen, die gedurende de vier dagen van het Hemelvaartweekend acht tochten van telkens 125 km afleggen. Alle ritten vertrekken en komen aan in Mechelen. 'Omdat er in onze club veel kandidaten zijn om deel te nemen, wordt tijdens het jaarlijkse teerfeest getrokken wie mag meerijden', sluit Helsen af.

Meer info op : owvforlife.blogspot.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio