Vertraging voor werken kruispunt Grote Steenweg (N19) / Vossendaal/ Van Doornelaan bij Geel-West

Westerlo - De werken aan het kruispunt Grote Steenweg (N19) / Vossendaal / Van Doornelaan bij het complex Geel-West (E313) zullen wegens onvoorziene omstandigheden een tweetal weken langer duren dan gepland. In het kader van de Noord-Zuid Kempen wordt dat kruispunt volop omgevormd tot een lichtengeregeld kruispunt, maar door de aanwezigheid van oude nutsleidingen in de ondergrond zijn er extra ingrepen nodig waardoor de werken wat vertraging oplopen.

Sinds eind maart wordt er gewerkt op de zuidelijke helft van het kruispunt. Het was de bedoeling om daar eind deze week klaar te zijn, maar die timing is niet meer haalbaar. Tijdens de werken is gebleken dat er een aantal oude nutsleidingen in de ondergrond verplaatst zullen moeten worden. Het is de verwachting dat dat extra werk wellicht een tweetal weken vertraging oplevert Zolang zal het verkeer vanuit Westerlo dus ook nog de huidige omleiding via Liessel blijven volgen. De bedrijven in de omgeving blijven wel bereikbaar.

Zodra de werken aan de zuidelijke kant van het kruispunt afgerond zijn, kan de laatste werkfase van de herinrichting van het kruispunt opstarten. Tijdens die fase, die normaal drie weken zal duren, wordt de noordelijke helft van het kruispunt aangepakt. Tijdens de laatste fase zullen er geen omleidingen meer zijn.

Fietsers kunnen het kruispunt tijdens de werken altijd veilig passeren via tijdelijke oversteekplaatsen. Ze kunnen steeds de Grote Steenweg volgen aan de kant van de weg waar er niet gewerkt wordt.

Op www.noordzuidkempen.be vindt u de omleidingskaart van deze tijdelijke verkeerssituatie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio