Kerstconcert was een groot succes

Kerstconcert was een groot succes

Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Goal Events organiseerde voor de tiende keer een kerstconcert. Deze jubileumuitgave kon rekenen op een zeer grote belangstelling. De kaarten waren immers al maanden uitverkocht en de kerk zat dan ook afgeladen vol.

Het was te verwachten, want niemand minder dan onze Vlaamse schlagerzanger Christoff stond op de affiche. Uiteraard was hij niet de enige op het podium van dit avondvullend programma. Traditioneel werd het voorprogramma verzorgd door de kinderkoren GBS-singers Evergem en kinder- en jeugdkoor Kluizen. Het was een flinke groep die zijn best heeft gedaan om het publiek een aantal mooie nummers te brengen.

Uiteraard waren er ook enkele korte toespraken door voorzitter Frank Jolie en burgemeester Frank Bruggeman. Als voorzitter van Goal Events gaf Frank Jolie een terugblik op de vorige edities en dit aan de hand van een korte film. Hij bedankte iedereen die betrokken was bij dit event en het talrijke publiek dat in die jaren de kerk heeft gevuld. De elfde editie zal plaats vinden op zaterdag 17 december. De gebruikelijke aankondiging wie op de affiche zal staan kwam er helaas niet, want de onderhandelingen zijn nog niet afgerond. Burgemeester Frank Bruggeman was fier dat dit concert opnieuw in Zelzate kon doorgaan. Hij legde er ook de nadruk op dat de opbrengst naar een goed doel gaat. Iets wat we in deze kerstperiode niet mogen vergeten. De VIP-receptie kon dit jaar in de raadzaal van het gemeentehuis doorgaan en daarmee zitten we opnieuw in de vertrouwde omgeving. Als burgemeester wenste hij de aanwezigen alvast  een gezond en gelukkig 2016.

De hoofdmoot was uiteraard het optreden van Christoff. Deze keer stond hij niet alleen op het podium, maar wel samen met zijn begeleidingsband en het jeugdkoor Scaletta. Zoals de naam laat vermoeden, zit dit jeugdkoor onder de vleugels van de organisatie achter Scala. Stijn Kolacny was dan ook niet ver uit de buurt toen het koor moest optreden. Zelzate had ook de primeur om de eerste nummers uit de nieuwe cd van Christoff te brengen. Uiteraard zaten er ook bekende nummers tussen. Het publiek deed ook enthousiast mee en zorgde op die manier voor een goede sfeer. Ook Scaletta zorgde voor een mooie noot en de nodige sfeer. Het was wel een beetje jammer dat Christoff onmiddellijk na het optreden is vertrokken en op die manier zijn fans een beetje in de kou heeft laten staan. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio