Nog meer yoga in het park van Zelzate

Zelzate - Sinds de renovatiewerken is de veiligheid in het park verhoogd en daarmee ook de aantrekkelijkheid voor het organiseren van diverse activiteiten.

Zo was er onlangs op een zonnige zaterdagmorgen een workshop door Tensy’s Yoga. Omdat steeds meer mensen de fysieke gevolgen van stress ervaren, hebben ze ook de behoefte aan de zelfhelende kracht van het lichaam. Het is juist die kracht die in yoga is terug te vinden. Kelly legt het ons in het kort uit: “yoga vermindert de fysieke gevolgen van te veel stress in het lichaam, Het verlicht daarnaast symptomen van aandoeningen zoals angststoornissen, depressie, vermoeidheid en slapeloosheid.

Yoga leert hoe je trager en dieper ademhaalt waardoor het de werking van de longfunctie bevordert, het lichaam ontspant en de hoeveelheid zuurstof in het lichaam doet stijgen. 

Veel yogi's zullen tijdens hun eerste yogales niet meteen met de vingers aan hun tenen kunnen, maar geleidelijk aan beginnen ze de juiste spieren te gebruiken. Na een tijdje zullen hun ligamenten, pezen en spieren langer worden waardoor steeds meer houdingen mogelijk worden. Yoga stimuleert daarnaast het evenwicht en leidt tot een betere lichaamshouding.”

 

De naam Tensy's Yoga is gelinkt aan de grootmoeder van Kelly die noemde Hortensia en de afkorting was Tensy (haar tweede naam), zij was haar Goeroe. Sinds 2010 begon Kelly zelf met yoga. Ze is van plan om op andere leuke locaties workshops te organiseren. Vanaf 3 oktober is er elke dinsdagavond les om 17u30 en om de twee weken op zondagmiddag. Deze lessen gaan door in de polyvalente zaal van het provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke. Een les kost 10 Euro en met een tienbeurten kaart is het 8 Euro. Voor verdere info: Tensysyoga@gmail.com of 0495 720 980.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio