Kerstsfeer en veel ambiance op de Zelzaatse schaatsbaan

Foto: Feestcomité Zelzate

Zelzate - Deze winter is er van 22 december 2017 tot 07 januari 2018 opnieuw een grote schaatspiste met bijhorende verwarmde tent aan de Suikerkaai.

Het programmaboekje zal van 11 tot 13 december bedeeld worden. Het is eveneens te raadplegen op de gemeentelijke website. Het valt meteen op dat het boordevol activiteiten staat en dit voor alle leeftijden. Met een kindervoorstelling en een tienerfuif zet de jeugddienst haar beste beentje voor. De koffietafel met optreden van Dina Rodrigues is voor alle leeftijden, terwijl de ijshockey dan meer iets is voor de sportievelingen.

Met comedy en een DJ zijn twee avonden gevuld. De Ladies Night met een optreden van James Cooke is dan enkel voor de dames, maar daarna zijn ook de heren welkom. Dames die er nog willen bij zijn, kopen best nu hun kaarten want er zijn reeds 180 van de 300 kaarten verkocht. Wie niet schaatst kan toch eens een kijkje komen nemen voor de schaatsdemonstratie van Kryos op de openingsavond. De inwoners van Zelzate kunnen elkaar feliciteren tijdens de nieuwjaarsreceptie in de tent. Op zaterdag 23 december is er de traditionele kerstmarkt met optreden van Get Ready en G. Minor. We hopen op droog weer, want naast het optreden staan er ook 30 kramen en 8 kermisattracties.

Heel wat mensen vragen zich af waarom de schaatsbaan met activiteiten slechts om de twee jaar plaats heeft. Er zijn twee belangrijke redenen: de financiële en de organisatorische kant. Het is een flink kostenplaatje door de huur van het materiaal, het verbruik, security en verzekering. Zowel de gemeente als het feestcomité kunnen slechts een beperkt bedrag vrijmaken en ook de sponsors staan de dag van vandaag niet te springen. Bovendien wordt de toog uitgebaat door 14 Zelzaatse verenigingen die volgens inzet een deel van de opbrengst krijgen voor hun club. Het vraagt ook een enorme inzet om alles rond te krijgen en dit zou onmogelijk zijn om de voorbereidingen jaarlijks te doen. Iedere dag zijn er mensen van het feestcomité in de tent aanwezig en met 16 actieve leden zijn ze individueel heel wat uurtjes aanwezig. Daarvoor worden heel wat dagen verlof opgenomen. Iedereen is dan ook van harte welkom om te genieten van de aangeboden activiteiten. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio