Schaatsbaan grote publiekstrekker tijdens kerstvakantie

Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Nu de schaatsbaan afgebroken is, blikken we nog even terug. Het mag gezegd worden: het was een succes over de ganse lijn. Met een gevuld programma was er bijna dagelijks een extra activiteit.

Naast het schaatsen kwamen alle leeftijden aan bod in de verwarmde tent. De 160 paar schaatsen waren goed voor 3000 schaatsbeurten. Voor kinderen en jongeren was het een unieke gelegenheid om tijdens de kerstvakantie de combinatie te maken van sportief en nuttig tijdverdrijf.

Met Kryos kregen we op de openingsavond een demonstratie van een professioneel team op het ijs. De koffietafel met zangeres Dina Rodriguez had ook heel wat belangstelling. De jeugddienst deed ook zijn bijdrage met het discoschaatsen, volzet met 75 inschrijvingen, en een kindervoorstelling. Ook de kerstmarkt, die doorging naast de tent, was druk bezocht. Tijdens het optreden van Get Ready was het echt op de koppen lopen. Anders dan andere jaren kon je in ieder tentje wel iets lekkers eten. De overgang van oud naar nieuw was met 120 personen eveneens volzet. Als hoogtepunt was er de ladiesnight, waarvan het succes al enkele weken op voorhand vaststond wegens alle kaarten verkocht. Het was geduld oefenen om met James Cooke een selfie te kunnen maken.

De nieuwjaarsreceptie zorgde met zo’n 700 man voor een stampvolle tent. Er werd zelfs overwogen om een toegangsstop in te voeren, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig.

In zijn afscheidswoord op zondagavond bedankte een emotionele Kurt Van Weynsberghe als schepen van feestelijkheden niet alleen zijn ploeg, maar ook alle vrijwilligers van de deelnemende verenigingen, de sponsors en ook alle mensen die waren langsgekomen. Volgende afspraak is binnen twee jaar.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio