Goud voor Ronald en Denise

Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Op vrijdag 18 mei waren Ronald Colpaert en Denise Blanquaert samen met de familie te gast in tKlooster. Dit ter gelegenheid van 50 jaar huwelijk

Ze ontmoetten elkaar in dancing Het Wiel te Lokeren. Zij viel voor zijn blauwe ogen en Beatles-kapsel en hij voor haar lach. Na enkele dansjes begon hun relatie die resulteerde in een burgerlijk huwelijk op 6 april 1968 terwijl ze pas op 4 mei door de kerkdeur stapten als koppel. Ronnie startte zijn loopbaan als ingenieur technische dienst op het toenmalige Société Chimique de Selzaete, het huidige Rain Carbon. Hij ging er op pensioen als bedrijfsdirecteur. Denise had met vier kinderen de handen meer dan vol. Ondertussen zijn er ook al vijf kleinkinderen. Toch was Denise heel actief in het verenigingsleven. Ronnie was verbonden met voetbalclub SLV, waar zijn verdienste vooral de organisator was van de SLV jaarbeurs. Eerst op het voetbalterrein, later op de parking aan de Vredekaai en uiteindelijk in de Eurohal. Ook op politiek vlak was hij actief met 18 jaar gemeenteraadslid voor de CVP. Hij zetelt nog steeds in de beheerraad van KVV, maar de tuin is de grote hobby en dat zonder sproeimiddelen. Misschien zit minister Joke Schauvliege als zijn schoondochter daar wel voor iets tussen.

Denise was altijd sociaal geëngageerd ondanks het drukke huishouden. Zoals bestuurslid van Samana(het vroegere Ziekenzorg) en van Femma. Ook kunnen ze op haar beroep doen als er een activiteit in de Kring doorgaat.

Namens burgemeester Frank Bruggeman en de schepenen Marleen Maenhout en Rik Laureys kregen ze de gebruikelijke felicitaties en geschenken. Daarna was het tijd voor een glaasje en een babbel. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio