Gouden bruiloft te Zelzate

Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Op dinsdag 22 mei werden Maurits De Wilde en Edwig Duym door burgemeester Frank Bruggeman en schepenen Marleen Maenhout, Martin Acke en Rik Laureys in ’t Klooster verwelkomd ter gelegenheid van 50 jaar huwelijk.

Het koppel huwde op 18 mei 1968 nadat ze elkaar leerden kennen op een oudejaarsavondbal in de Gaumont. De jaarovergang van 66 naar 67 en het dansen heeft voor een band gezorgd die er na 50 jaar nog altijd is.

Maurits begon zijn loopbaan in de bouw, maar moest daarvoor wel dagelijks naar Brussel. Toen hij de kans kreeg om op Sidmar te beginnen, was de keuze dan ook snel gemaakt. Hij werkte er 28 jaar en was ondertussen dispatcher geworden in de kooksfabriek. Edwig deed met veel liefde het huishouden en zorgde er altijd voor dat haar man thuiskwam in een proper huis. In de vrije tijd werden er fietstochten gedaan en uitstappen met de caravan die soms tot 700 km ver konden gaan. Ook Benidorm staat op het programma, maar dan wel met het vliegtuig. Een etentje met familie en vrienden staat nog op het programma.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio