Zelzatebrug krijgt dan toch nieuwe toplaag

Zelzatebrug krijgt dan toch nieuwe toplaag

Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Nadat de werken al twee keer zijn uitgesteld, heeft het departement Mobiliteit en Openbare Werken een nieuwe datum in het vooruitzicht gesteld.

De nieuwe periode voor de werkzaamheden start op zaterdag 25 augustus om 06.00 uur en loopt tot en met vrijdag 31 augustus om 18.00 uur. Gedurende de werken is er geen wegverkeer over de brug mogelijk, enkel fietsers en voetgangers kunnen er over. Er wordt meteen ook gebruik gemaakt van de werken om de cilinders te vervangen, waardoor er een volledige afsluiting van de brug is op maandagnacht 27/08 en dinsdagnacht 28/08, telkens van 23.00 uur tot 04.00 uur. Volgens burgemeester Frank Bruggeman is het onverantwoord dat er slechts twee dagen op voorhand groen licht gegeven wordt voor de start der werken. Dit vanwege enkele voorbereidingen die slechts in laatste instantie kunnen uitgevoerd worden.

De overheid heeft deze keer op zeker gespeeld door een reserveperiode te voorzien. Deze zou dan voorzien worden van zaterdag 1 september tot en met vrijdag 7 september. Hopelijk is deze maatregel niet nodig, want het is dan wel de eerste week van het nieuwe schooljaar. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio