BeNe Ladies Tour 2018: wie volgt Marianne Vos op

BeNe Ladies Tour 2018: wie volgt Marianne Vos op

Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Aan de vooravond van dit vierdaags wielergebeuren mogen we nu al besluiten dat het vier dagen wedstrijd zal worden met de top van het vrouwenwielrennen.

Deze vijfde editie gaat ongetwijfeld geschiedenis schrijven, want niet alleen zit het wielrennen voor vrouwen in de lift, met 28 ingeschreven ploegen, krijgt deze editie ook internationale uitstraling. Bovendien komt er een heel speciaal team aan de start. Zes rensters uit landen die men niet onmiddellijk verwacht in het wielergebeuren hebben een speciaal opleidingsprogramma gevolgd. Ze zijn afkomstig uit Vietnam, Paraguay, Ethiopië, Argentinië, Thailand en Colombia.

Iedereen kijkt natuurlijk uit naar de drie grootste kleppers van het deelnemersveld: de Nederlandse Marianne Vos, de Zweedse Emma Johansson en natuurlijk onze eigen Jolien D’Hoore. De strijd wordt in vier gemeenten beslist. Op donderdag een proloog van 3,9 km te Oosterhout, op vrijdag de koninginnenrit van 135,5 km te Merelbeke, op zaterdag een korte rit van 28,3 km en een tijdrit van 10,1 km te Sint-Laureins en tenslotte de finale van 112,9 km te Zelzate. Het weer zit alvast mee en hopelijk zijn er geen grote valpartijen zodat iedereen ongeschonden de eindmeet haalt. Zelzate is er klaar voor na de nodige voorbereidingen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio