BeNe Ladies Tour 2018: Marianne Vos wint op indrukwekkende wijze

BeNe Ladies Tour 2018: Marianne Vos wint op indrukwekkende wijze

V.l.n.r.: Lisa Klein, Marianne Vos, Katie Archibald, Lorena Wiebes en Marta Bastianelli Foto: © Luc Colleman

Zelzate - De Nederlandse Marianne Vos heeft op zondag in Zelzate haar aantal overwinningen in deze wedstrijd verdubbeld. Hiermee komt ze op gelijke hoogte met Jolien D’Hoore die ook twee edities heeft gewonnen.

Dat het een spannende eindstrijd ging worden, daar was iedereen van overtuigd. Met vier titelkandidaten op enkele seconden van elkaar lag de wedstrijd open voor spektakel. Er werd breed gefietst en het peloton liet geen ontsnappingen toe. Het logische gevolg was dan ook enkele valpartijen met opgave. Ook Lotte Kopecky moest wegens rugklachten de wedstrijd voortijdig verlaten.

Marianne Vos controleerde de wedstrijd en samen met haar ploeg kon ze de nodige punten bijeensprokkelen om haar eindzege veilig te stellen. Ook kwam ze dit jaar niet ten val, zodat ze nooit op achtervolgen was aangewezen. Marta Bastianella(Ale Cipollini) won de Zelzaatse wedstrijd, maar kon niemand bedreigen in de einduitslag. Marianne Vos(Waowdeals Pro Cycling Team) won de vierdaagse, Lisa Klein(Canyon) werd tweede en Katie Archibald(Wiggle High5) derde. Het puntenklassement was voor Lorena Wiebes(Parkhotel Valkenburg); het jeugdklassement voor Lisa Klein en het rushesklassement voor Marianne Vos.

Het was op deze laatste dag ook vrij warm, waardoor heel want rensters leeggereden waren. Volgens waarnemers stond er langs het circuit zo’n 4.000 man, waardoor blijkt dat wielrennen voor vrouwen in de lift zit. Deze vijfde editie is zonder grote problemen verlopen en we kijken al uit naar de volgende editie, waar ook de vraag groter zal zijn dan het aanbod.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio