Kunst in ’t Klooster

Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Curieus Zelzate en VZW Ilbav zijn er in geslaagd om voor de 38ste keer een kunsttentoonstelling te organiseren.

Dit jaar waren er 19 deelnemers, waaronder enkele nieuwelingen, maar ook die in het verleden al eens hadden meegedaan. De organisatie schenkt ook ieder jaar een prijs aan een verdienstelijk persoon of vereniging die zorg draagt voor het Zelzaatse erfgoed. Dit jaar was het de beurt aan Heemkundige Kring Zelzate. Hun museum is in ’t Klooster en bevat een schat aan informatie en de tentoongestelde voorwerpen worden regelmatig vervangen. De prijs werd door voorzitster Arlette Janssens namens de vereniging in ontvangst genomen.

Tijdens de prijsuitreiking werden een aantal kunstenaars in de bloemetjes gezet die zich op één of andere manier verdienstelijk hadden gemaakt. Voor de wedstrijd kon het publiek in drie categorieën hun favoriete kunstenaar en werk kiezen. De winnaars voor 2018 zijn:

categorie grafische kunst: 1.Annick Dubois(Marleen); 2.Mario Van De Kerckhove(Boeket) en 3.Richard Buyle(Nostalgie)

categorie fotografie: 1.Etienne Chalmet(Kunstenaar) en 2.Siegfried Claeys(Antelope Canyon)

categorie beeldende kunst: 1.William Temmerman(So Many Ways) en 2.Lieve Bauwens(Man/vrouw).

Het bestuur bedankte iedereen voor de medewerking en bood de aanwezigen nog een glaasje aan ter afsluiting van het geslaagde weekend.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio