Nieuwe hondenlosloopweide na valse start toch terug open

Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Er is heel wat te doen geweest rond de opening van een nieuwe losloopweide voor honden aan de Vredekaai te Zelzate.

Door communicatiegebrek is er door de gemeenteraad een negatief advies gegeven. Omdat het dossier niet aanwezig was, is door de organisatie van Dierenwelzijn beslist om het advies te volgen en aldus onnodige discussies te vermijden.

We kregen het volledige dossier ter inzage en daaruit blijkt alvast dat de nodige procedures en administratieve weg werden gevolgd. Organisatie Dierenwelzijn heeft een open en doorzichtige structuur met eigen rekeningnummer, boekhouding, verzekering en werkt samen met zorgsector Sint Jan Baptist en GAIA. Voor meer info kijk op de website: www.wandelenmettuur.be

Rond de losloopweide waren er blijkbaar onduidelijkheden. Nadat het idee vorig jaar reeds ontstond, was het wachten tot na de hondenwandeling van dit jaar om de kosten te dekken. Want alles gebeurt met eigen middelen, dus zonder subsidies. Deze zomer werden dan ook de nodige mails verstuurd. De aanvraag naar het gemeentebestuur gebeurde via de burgemeester en via het college werd toestemming verleend. Voor het gebruik van de grond moest toestemming worden gevraagd bij AMT(agentschap maritieme toegang), die dit dan ook verleende. Hierdoor was er bijgevolg geen voorlegging aan de gemeenteraad noodzakelijk. Ook hier is het politiereglement RGAS 7.0.15 geldig. Dit reglement is terug te vinden in het Reglement Gemeentelijke Administratieve Sancties Zelzate op de gemeentelijke website. Op dit terrein zijn, net zoals op de openbare weg, de eigenaars verantwoordelijk voor hun hond en de eventuele schade. Er zijn drie toezichters die tussen 08.00 uur en 20.00 uur het terrein in de gaten houden.

Nu de rust wat is teruggekeerd, zal de losloopweide opnieuw in gebruik worden genomen op zondag 14 oktober om 13.00 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio