Gouden bruiloft te Zelzate

Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Op zaterdag 3 november vierden Erik Michiels en Christiana Van Vooren 50 jaar huwelijk en daarvoor werden ze uitgenodigd in ’t Klooster.

Ze leerden elkaar kennen in dancing Hartje, een kleine dancing te Eeklo. De afspraakjes verliepen echter niet altijd zoals gepland. Zo ging Erik zijn liefje ophalen met een geleende cabrio, maar er was niet gezegd dat het portier aan de passagierskant niet open kon. Met de nodige hilariteit tot gevolg. Het huwelijk werd voltrokken te Eeklo op 8 november. Het gezin is ondertussen uitgebreid met een zoon, een dochter en ook al vijf kleinkinderen.

Erik ging na de legerdienst aan de slag op Sidmar als kraandrijver en daarna als instructeur voor de opleiding van nieuwe kraandrijvers. Na enkele jaren ging hij tot aan zijn pensioen naar Volvo, eerst als magazijnier en later als vakbondsafgevaardigde. Christiana startte haar loopbaan bij Philips te Brugge in de afdeling van de televisieassemblage. Later ging ook zij aan de slag in Volvo tot de pensioenleeftijd. Nu is er tijd voor fietsen, dansen of een boek lezen. Erik is als modelbouwer gekend voor zijn mini-circussen en mini-kermissen en dit tot in het buitenland. Een leuke anekdote was ook dat hij tamboer-majoor is geweest in een groep met 50 majorettes. Zo’n grote groep bij elkaar krijgen is de dag van vandaag helaas niet meer mogelijk. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio