De Warmste Wijk van Zelzate sluit actie af met prijsuitreiking

Winnares Mireille Van Hyfte (2de van links) Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Door de actie voor VZW Fiola is de Armand Seghersstraat tot ver buiten Zelzate bekend geraakt en bovendien zijn de bewoners ook heel tevreden met de resultaten.

In de straat kent iedereen elkaar en wordt er al eens van gedachten gewisseld op een warme zomeravond. Zo ontstond het idee om iets te doen voor de Warmste Week. Het goede doel was vlug gevonden: de vzw Fiola. Dit omdat een buurmeisje ondersteuning krijgt van de vzw en de buren dan ook overtuigd waren van de mooie zaken die gerealiseerd worden. Fiola Vzw biedt ambulante ondersteuning aan baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) beperking. Want hoe meer financiële steun, hoe meer middelen om mensen te helpen.

De eerste activiteit was de open straatjes dag, waarvan de winst naar de actie ging. Zelfs kinderburgemeester Elise De Kezel droeg haar steentje bij door een aantal van haar eigen spulletjes te verkopen voor het goede doel.

De volgende activiteit was het verkopen van een aantal kleine verzorgingsproducten zoals  handcrème en douchegel. Bovendien zat bij ieder product een lot waarmee enkele leuke prijzen konden gewonnen worden. De Zelzaatse maandagmarkt was de ideale gelegenheid om de producten aan de man te brengen. Ex K3 Kristel Verbeke kwam in het kader van de warmste week ook een handje toesteken bij de verkoop. Met een kleine delegatie werd de cheque met de opbrengst, zo’n 3.607 euro, afgegeven in Kortrijk.

Het uitreiken van de prijzen was het slotstuk. Mireille Van Hyfte was de gelukkige winnares. Zij ontving een kadobon van hotel restaurant Den Hof en een kadomand met artisanale producten van Landwinkel De Oude Stoof uit Terneuzen. Mireille ontving beide prijzen, want het 2de winnende lot is niet opgevraagd. Het winnende lot kwam eerder toevallig in haar bezit. Het was namelijk een prijs gewonnen tijdens een bingo in café Groenplein.

De buurt heeft al beslist om ook dit jaar een actie te organiseren. Details zijn er nog niet, maar deze keer zal er gekozen worden voor een lokaal goed doel en wil men van Zelzate de warmste gemeente maken. Ongetwijfeld zal de Zelzatenaar zijn goed hart tonen, vooral omdat de actie de eigen mensen kan helpen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio