Tolkantoor Zelzate was deelnemer aan de ambachtendag

Tolkantoor Zelzate was deelnemer aan de ambachtendag

Tentoongestelde werken tijdens de ambachtendag Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Op zondag 6 februari was het nationale ambachtendag. Voor alle deelnemers is het een echte passie. Wij gingen even langs in de Havenlaan 81 omdat de uitbaters Carlos Betsens en Christiane Van Dijck van deze bed-and-breakfast elk hun eigen ambacht hebben.

Carlos heeft iets met materialen in metaal, waarvan brons voor hem de hoofdzaak vormt. De essentie voor hem is het evenwicht tussen vormen en materialen. Omdat hij zijn creatieve vormen wil omzetten naar brons, is hij volop aan het experimenteren met alles wat met de voorbereiding van het gieten te maken heeft. Als alles op punt staat zal een gieterij worden aangesproken om de kunstwerken te gieten.
Christiane heeft zich toegelegd op klei en keramiek. Naast de traditionele bewerkingen, specialiseert ze zich nu op Raku. Dit is een oude Japanse baktechniek. Het resultaat geeft een zwarte rookvorming op plaatsen waar geen glazuur zit of barstjes zijn ontstaan.
Uiteraard worden alle werken tentoongesteld en zijn te koop. Voor verdere info kan je altijd terecht op www.tolkantoor.be .
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio