Mooie prestatie voor badmintonspeler op Europees jeugtornooi

© Werner Van den Broeck

© Werner Van den Broeck

© Werner Van den Broeck

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Beloftevolle badmintonspeler Sam Van den Broeck, die bij de Lokerse BC speelt, zette een uitstekende prestatie neer op een Europees toptornooi voor de jeugd.

lieselottecowie

Sam Van den Broeck heeft samen met klasgenoot Nick Marcoen een plaatsje kunnen veroveren in de finale van het heren-dubbel op de ‘Czech Junior International 2011’. In de eerste ronde wonnen Sam en Nick gemakkelijk van een Sloveens duo. Nadien stond het derde reekshoofd als tegenstrever op de tabellen, het Tsjechische duo Michal Svetnicka en Vojtech Selong. Dit zou een eerste echte waardemeter worden in het dubbeltornooi. Sam en Nick wonnen de eerste set met 21-13. De tweede set ging gelijk op en werd uiteindelijk een spannende thriller, beslecht in het voordeel van de Tsjechen met 28-26. Maar niet getreurd, Sam en Nick lieten de schouders niet hangen en gingen er vol tegenaan in de derde set die gewonnen zou worden met 21-18.

In kwartfinale moesten ze het opnemen tegen een Pools duo, Dominik Stebnicki en Michal Scymczak. Die wedstrijd wonnen ze in twee sets (21-12 en 21-18). Nadien moest in de halve finale een sterk Frans duo partij gegeven worden. Uiteindelijk haalden Sam en Nick het in twee sets. Setstanden waren 21-19 en 21-19, en hiermee was een eerste finaleplaats bij de U19 een feit. Uiteindelijk werd de finale wel verloren tegen het sterke en geroutineerde Franse duo Julien Maio/Antoine Lodiot. Eerste set ging verloren met 21-15, in de tweede set konden Nick en Sam meer weerwerk bieden. Maar net niet voldoende, er werd verloren met 21-19. Maar dit resultaat is zeker knap, een eerste Europese winst bij de U19 kan niet lang meer uitblijven.

En ook in het enkelspel zette Sam een knappe prestatie neer. Na vlotte overwinningen tegen een Sloveen en een Tsjech in de respectievelijk eerste en tweede ronde, was het eindpunt voor Sam de derde ronde. De één jaar oudere Fransman Julien Maio bleek iets te sterk, al kwam Sam toch ook dicht bij winst. Maio moest erg diep gaan en had uiteindelijk drie sets nodig om Sam te kloppen. De uiteindelijke setstanden waren 21-13, 15-21 en 21-16.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus