‘Het boek is speciaal gericht op kinderen uit de eerste kleuterklas’, vertelt directrice Els Van Aerde. ‘Enkele jaren geleden brachten we in eigen beheer al een boek over Millie Duizendvoet uit. Dat is geschreven voor kinderen uit de derde kleuterklas.’ Het nieuwe boek werd geschreven door Stijn Moekaars, en Frank Daenen zorgde voor de illustraties.


‘We brainstormden over het verhaal’, zegt GOK-leerkrachte Nancy Persyn. ‘Ook mochten de leerlingen hun eigen verhaaltjes daar rond verzinnen.’ Dat gebeurde via het kamishibaiprincipe waarbij het verhaal van klas naar klas rondging. ‘Kamishibai is een eeuwenoud Japans verteltheater, waarbij ze via de fiets reizen van plaats naar plaats. Daarbij worden ook veel prenten getoond’, legt de directrice uit.


Uiteindelijk ging de school op zoek naar een uitgeverij, en wou ‘De Eenhoorn’samenwerken.Frank Daenen maakte de illustraties, maar ook het scenario. ‘Het verhaal lag dus heel dicht bij wat ik wou, en daarom was het ook niet erg moeilijk om de illustraties te maken.’ Daenen kwam langs op de school om de boeken te signeren, en het verhaal voor te lezen in verschillende klassen. Dat werd enthousiast onthaald door de kinderen.


Het kleuterboek ligt vanaf september in alle boekhandels, en is te koop voor 12,95 euro. ‘Maar we hebben al 350 exemplaren die we via onze school op voorhand al mogen verkopen’, zegt Van Aerde. De kleuterschool uit de Dwarsstraat organiseert vandaag ook hun schoolfeest. ‘Ook komen Frank Daenen en Stijn Moekaars langs om boeken te signeren.’
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio