Bezoekers zoeken naar goede koopjes

FOTOSPECIAL. Lokoda

Foto: Lieselotte Cowie

Lokeren - Af en toe bewolkt, maar droog weer zorgde voor een mooie opkomst op de koopjesdag Lokoda, die zaterdag doorging.

De traditionele koopjesdag wordt al meer dan 25 jaar georganiseerd in de centrumstraten. Winkels zetten kraampjes buiten en gaven mooie kortingen weg. 'Kledingstukken krijgen een korting van 30 procent, maar bij de oudere stukken kan de prijs tot min 70 procent gaan', zegt uitbaatster Simonne Piessens van kledingzaak Dominique. 'Het weer zit goed mee, en daarom is er zoals andere edities, een goede opkomst.' Piessens is enthousiast over Lokoda. 'De koopjesdag is een goede zaak, want op die manier kunnen we de sperperiode toch een beetje overbruggen. Het is een springplank naar de officiële soldenperiode.'

Terrasje
Verschillende bezoekers waren op zoek naar een goed koopje. 'Een leuk koopje doen is mooi meegenomen', vertelt Myriam Van Driessche. 'Maar de gezellige sfeer die rond Lokoda hangt is ook een troef. En als het goed weer blijft, kunnen we bovendien nog een terrasje doen.' Van Driessche neust wat rond in de buitenkraampjes. 'Maar eigenlijk ben ik niet specifiek naar iets op zoek.

Interessante koopjes
Valérie Vehent is samen met haar zoon Jaimy en dochter Elisa op stap in de centrumstraten. 'Het is de eerste keer dat we naar Lokoda kunnen komen. Normaal zijn we dit weekend steevast weg, maar nu niet.' Vehent vindt het wel een leuk initiatief. 'Het lijkt wel minder vol te lopen dan anders, want ik rijd hier elk jaar toch eens voorbij.' Koopjes heeft Vehent nog niet op de kop kunnen tikken. 'Mijn kinderen hebben niet veel geduld', lacht ze. 'Maar je zou hier wel interessante koopjes kunnen doen.'


Naast de kraampjes van de winkeliers en marktkramers, was er ook randanimatie voorzien. Twee dweilorkesten liepen rond in de straat, taekwondo werd gedemonstreerd, en de kinderen mochten gratis meedoen aan een ballonnenwedstrijd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio