Kunst op het gemeentehuis te Zelzate

Kunst op het gemeentehuis te Zelzate

Burgemeester Freddy De Vilder, burgemeester Rudy Van Cronenburg en Patricia De Meyer Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Het moet zowat de dertigste maal zijn dat Curieus Zelzate een tentoonstelling organiseert met werken van kunstenaars uit verschillende disciplines.

Ook dit jaar is het niet anders: de bovenzaal van het gemeentehuis hangt en staat vol kunstwerken tijdens het paasweekend. Op vrijdagavond is er de vernissage en op zaterdag, zondag en maandag tentoonstellingsdagen.

Op vrijdagavond was er een grote publieksbelangstelling. Zowel Patricia De Meyer, gemeenteraadslid, als Freddy De Vilder, voorzitter en burgemeester, kwamen aan het woord. Met 33 deelnemers en 138 werken is het opnieuw een succes geworden met een grote diversiteit van grafische kunst, fotografie en beeldhouwers. Alle medewerkers werden bedankt voor hun hulp, want zonder hen zou dit niet mogelijk zijn.

Het belangrijkste doel van deze tentoonstelling is het promoten van de plaatselijke kunst. Kunst heeft ook de naam moeilijk te zijn, alhoewel dit zeker niet het geval is. De mogelijkheden van kleuren en vormen zijn nagenoeg onuitputtelijk. Volgens burgemeester De Vilder zou het voor kunst wel eens moeilijk kunnen worden de komende jaren in Zelzate. Toch zal Curieus er alles aan doen om de ingeslagen weg verder te kunnen zetten.

Tenslotte kwam Rudy Van Cronenburg, burgemeester van Wachtebeke, aan het woord. Na een kort woordje verklaarde hij de tentoonstelling voor geopend. Daarna was het tijd om bij een drankje en een hapje bij te praten en de tentoongestelde werken te bekijken.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio