FOTO. SFI Melle on stage

Melle - Vorig weekend liet het Sint-Franciscusinstituut van Melle opnieuw van zich horen. De school pakte op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei uit met een Nederlandstalige toneelvoorstelling in sprookjesverpakking, getiteld ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’.

In het begin van dit schooljaar kwam Joris De Smet, leerkracht Nederlands, met het idee op de proppen een toneelvoorstelling in elkaar te boksen. Zodra de directie groen licht gaf, schoot een heel team in actie. Een schooljaar lang werd alles tot in de puntjes voorbereid en het resultaat was er dan ook een om fier op te zijn.

Het verhaal is als het ware een cultuursprookje, waarbij al de bekendste bestaande sprookjesfiguren door toeval met elkaar in contact komen en in een hels avontuur belanden.

De hoofdrollen waren uitsluitend weggelegd voor SFI-leerlingen van alle leeftijden en uit alle richtingen.  Saai werd het stuk nooit, want op tijd en stond werd het toneelgedeelte afgewisseld met een flinke brok muziek en dans. De band die voor de muziek instond (zang en instrumenten), bestond uit leerlingen en leerkrachten, dit allemaal onder leiding van leerkracht Hans Debucquoy. Ook het dansspektakel gooide hoge ogen. Een groot stuk van het dansgedeelte werd gebracht door leerlingen zelf, maar het publiek werd ook getrakteerd op een optreden van een groep leerkrachten, waaraan zelfs de directrice, Annick Thienpont, deelnam. Alle choreografieën werden hen aangeleerd door Silke Vervaet, een laatstejaarsleerlinge van SFI. Bovendien werd er voor vele taken achter de schermen een beroep gedaan op leerling en leerkracht, gaande van decor over grime naar belichting, etc. Kortom, alle SFI-talenten werden ontdekt en gebundeld met een verbluffend resultaat als gevolg.

Op donderdagnamiddag 23 april konden de kinderen van het 6e leerjaar uit de Sint-Franciscusbasisschool en een paar andere scholen een soort try-outvoorstelling zien. Op vrijdag was er dan de officiële première voor het grote publiek, gevolgd door de apotheose op zaterdag. Telkens reageerde het publiek heel enthousiast, wat de leerlingen des te gedrevener maakte en hen als het ware naar een hoger niveau tilde.

Achteraf was iedereen welkom in een speciaal voor de gelegenheid ingerichte bar. Daar kon groot en klein, ouder en jong, bij een glaasje verdiend nagenieten van dit unieke avontuur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio