Zondag in de Tuinbouwschool: Open Tuin - Open School

Zondag in de Tuinbouwschool: Open Tuin - Open School

Foto: Tuinbouwschool Melle

Melle - Traditioneel houdt Tuinbouwschool Melle Open Tuin de laatste zondag van juni. Er is een gevarieerd programma met tal van activiteiten waarin de schoolwerking en de activiteiten van de leerlingen aan bod komen.

Voor de tuin- en natuurliefhebbers zijn er interessante demonstraties zoals de aanleg van een terras en verhardingen, vellen van bomen, scheren van hagen, aanleg van een moestuin, demonstratie bloemschikken, gegidste rondleidingen in de boomgaard en het natuurreservaat. 

In de afdeling Dier demonstreren leerlingen het voederen en verzorgen van dieren en houden de Belgische Hangoorclub en de Oost-Vlaamse Kleinvee Vrienden (o.VKV) een keuring/jongdierendag, een verkoopbeurs van neerhofdieren en diverse demo’s en voordrachten. Een andere bijzondere attractie is de jaarlijkse "Dograce".

Diverse standhouders en verenigingen uit de tuinbouw- en huisdierensector zijn aanwezig. Het gedetailleerd programmaoverzicht vindt u op de website van de Tuinbouwschool-Melle. De school participeert op zondag 26 juni tevens in het project "Open Tuinen", een initiatief van Landelijke Gilden. In deze editie gaat er bijzondere aandacht naar "Ontdek natuur in je tuin".

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio