Zwembad van 51 miljoen euro dan toch betaalbaar volgens stadsbestuur: "belastingen verhogen niet"

Aalst - De firma Cordeel zal het nieuw zwembad in Aalst bouwen, een complex dat ondanks eerdere kritiek toch 51 miljoen euro zal kosten. Schepen van Sport Ilse Uyttersprot (CD&V) krijgt zo haar zin, al houdt het compromis risico's in voor het sportaanbod in Aalst.

De bouw van het nieuwe zwembad werd gisteravond door het autonoom gemeentebedrijf Sport (SportAG) gegund aan de groep 'VITA' met als bouwheer de firma Cordeel. Dat bedrijf, dat ook het nieuwe sportcomplex Schotte neerzette, was de enige van initieel zes kandidaten die niet afhaakte.

Betalende parking

Ondanks een eerder 'njet' omwille van het prijskaartje stemden coalitiepartners N-VA en lijstA nu toch in met een totale kostprijs van 51 miljoen euro. De voorwaarde is dat de stadskas jaarlijks maximum 1,7 miljoen euro aan het zwembad betaalt, dat is 400.000 euro per jaar meer dan vandaag het geval is. "Voor dat bedrag krijgen we wel drie keer zoveel zwembadwater", zegt Uyttersprot enthousiast. Als het SportAG niet met 1,7 miljoen euro toekomt, zal het zelf in het sportaanbod middelen moeten zoeken om het verschil bij te passen, met risico's voor de tarieven dus. De parking van het zwembad zal alvast betalend worden en ook een toegangsticket voor het recreatieve gedeelte zal zijn prijskaartje hebben. De tarieven voor sportzwemmers blijven dezelfde. "De belastingen worden onder geen enkel beding verhoogd", belooft burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

Ruziënd over straat 

"We zullen de berekeningen die de stad heeft gemaakt, nauw bestuderen", zegt Jean-Jacques De Gucht (Open VLD). "Wij zijn grote voorstander van het zwembad, maar het is op zijn minst raar dat men vorige week ruziënd over straat loopt omdat het zwembad veel te duur is, en dat men nu hetzelfde bedrag wel goedkeurt." Als de stad Vlaamse subsidies voor de bouw van het zwembad wil opstrijken, moet de renovatie van het bestaande zwembad starten in 2019 en de nieuwbouw in 2020.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio