Heethoofden opgepakt na vechtpartij aan Hertshage

Aalst - Omstreeks 22.08 uur vrijdagavond rukte de politie van Aalst uit naar een vechtpartij aan Hertshage.

Twee rivaliserende groepen raakten er slaags. "Het gaat om een dertigtal personen van voornamelijk Afrikaanse origine die vanuit Denderleeuw naar Aalst kwamen om amok te zoeken met een groep Turken", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). "De politie van Denderleeuw probeerde hen tegen te houden, maar het lukte de heethoofden toch om de trein naar Aalst te nemen." 

De oorzaak van het incident wordt onderzocht. "Er konden vrijdagavond verschillende personen worden geïdentificeerd en er werden processen-verbaal opgesteld. De zaak wordt onderzocht", gaat D'Haese verder. Een aantal buurtbewoners is de heisa beu. "In de namiddag was ook al een vechtpartij", klinkt het. "Wanneer neemt men eens echte maatregelen op het stadhuis?", zegt een bewoner die voorstelt om de aanpalende voetbalkooi te sluiten.

"Of de voetbalkooi moet worden gesloten, zal volgende week besproken worden binnen het college van burgemeester en schepenen", reageert D'Haese. "Er zal een verhoogde waakzaamheid zijn aan het station en Hertshage, doch de problemen van gisteren zijn ongewild geïmporteerd vanuit Denderleeuw en vragen om een harde aanpak." 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio