Na zeven weken onderhandelen: Aalst heeft nieuwe coalitie

Na zeven weken onderhandelen: Aalst heeft nieuwe coalitie

Christoph D'Haese wordt ook volgende legislatuur de burgemeester. N-VA vormt met CD&V en Open VLD een coalitie. Foto: LDS

Aalst - Het is burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) zelf die het nieuws dat al een tijdje in de lucht hing, bevestigt: N-VA, CD&V en Open VLD zullen samen een bestuursmeerderheid van 26 op 43 zetels vormen.

CD&V en N-VA zijn er dus in geslaagd hun dispuut van de vorige week bij te leggen. Onder welke voorwaarden dat gebeurde, is nog niet gekend. D'Haese stuurde het volgende bericht de wereld in: "'t is gebeurd... De nieuwe bestuursmeerderheid voor Aalst is een feit! Met trots mag ik de nieuwe coalitie aankondigen, bestaande uit N-VA, CD&V en Open VLD - met 26 zetels op 43 een duidelijke en werkbare meerderheid."

"De afgelopen weken is er zeer inhoudelijk gedebatteerd over de uitdagingen die ons wachten", aldus de huidige en toekomstige burgemeester. "Sommigen moesten eventjes wennen aan de afgetekende verkiezingsoverwinning van N-VA; de zure oprispingen werden niet geapprecieerd maar hebben we inmiddels achter ons gelaten. Voor ruzie en gekrakeel is geen plaats in de meest charmante stad van Vlaanderen (...) De namen van de schepenen worden binnenkort door de partijen zelf bekend gemaakt. Naast de burgemeester zal de N-VA als leidende formatie ook vijf schepenen leveren." 

CD&V krijgt twee schepenen, Open VLD heeft er één. 

Straks meer. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio