Uitslaande brand in Bergemeersenstraat verwoest loods, rookpluim verspreidt zich over Rechteroever

Uitslaande brand in Bergemeersenstraat verwoest loods, rookpluim verspreidt zich over Rechteroever

De loods raakte compleet verwoest. De privé-woning en de omliggende huizen bleven gespaard dankzij adequaat werk van de brandweer. Foto: LDS

Aalst - Een uitslaande brand in de Bergemeersenstraat in Aalst heeft een immense rookpluim over Rechteroever gevoerd. Het vuur ontstond in een loods aan een private woning. Er vielen geen gewonden.

De brandweer was sinds iets na 1 uur vannacht druk in de weer met blussen en was omstreeks 5 uur nog bezig. De rook werd opgemerkt door een van de omwonenden, die de hulpdiensten verwittigde. De eigenaars van het huis werden gewekt door de aanwezige politie en reageerden erg aangeslagen: "Al onze persoonlijke bezittingen lagen hier opgeslagen", klonk het. "Het was bijna een museum. Ook een grote hoeveelheid aan materialen die we verhuren, lag er gesorteerd." Een deel van het dak van de loods stortte in, wat de toegang bemoeilijkte. Schade aan de omliggende woningen was er niet, wel werd er een omheining doorgeknipt om de loods volledig te kunnen bereiken.

"Er zijn geen gewonden", aldus brandweerkapitein Gilles Lacante. "De oorzaak van de brand wordt nog volop onderzocht." Er kwam een branddeskundige ter plaatse. Meer in Het Nieuwsblad van maandag 18 februari. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio