Zoals jaarlijks waren er ook niet-verklede mensen bij die van de zaak profiteerden om het lekkers buit te maken, terwijl de koeken enkel voor de carnavalisten bedoeld zijn. De duizend croissants, boter- en chocoladekoeken werden verdeeld door prins Bart De Meyst en de burgemeester. "Ik ben hier nog omdat het vannacht goed is geweest, ik kom niet speciaal voor die kaffekoeken", zegt carnavalist Tim. "Ik ben al achter droi pitta's geweest ondertussen", aldus een andere. "'t Is tijd om naar huis te gaan en mijn vra gaat niet content zijn. Ik ging eigenlijk al twee uur geleden naar huis, maar 't en kwamp er ni af."

De reinigingsdienst had naar traditie de handen vol met carnaval. "We zullen landen op een 85 à 90 ton afval over de drie dagen", schat Guy Van de Voorde van 'de koisploeg'. "De berg was iets kleiner, maar door het feit dat het geregend heeft, zal het gewicht hoger liggen. Opmerkelijke vondsten in het afval waren onder meer een microgolfoven, een gewone oven, een varkenskop en meubels. De salons die traditioneel in het vuil worden weergevonden, komen niet van carnavalisten maar van mensen die hun kans zien om zo hun afval kwijt te zijn."

De reinigingsdienst was elke dag druk in de weer om de straten proper te maken. Vandaag werd gestart om 5 uur en rond 16 uur wordt er afgerond. Donderdag worden de straten nog eens schoon gesproeid met een tankwagen van de brandweer.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio